
Najnowsze badania pokazują, że w odbycie znajdują się receptory smaku.

czytaj dalej
W poszukiwaniu receptorów smaku w najciemniejszych zakamarkach naszego ciała wyruszyli naukowcy z Monell Chemical Senses Center. I dokonali niezwykłego odkrycia! Receptory smaku odpowiedzialne za wyczuwanie smaku słodkiego, słonego oraz umami znajdują się nie tylko na języku, ale również w żołądku, jelitach, trzustce, płucach, mózgu, a także... jądrach oraz w odbycie. Naukowcy nie wiedzą jeszcze jaka jest ich funkcja w tych miejscach, ale zauważyli, że w przypadku myszy receptory te mają wpływ na płodność.
Czekamy na dokładne badania na ludziach.
Czekamy na dokładne badania na ludziach.
Źródło: www.foodbeast.com

Dodano: 25.11.2020
autor: MarcinZbezu
Zobacz również
Dodano: 15.01.2021
autor: Jackson
Dodano: 15.01.2021
autor: Jackson
Dodano: 15.01.2021
autor: Jackson
Dodano: 15.01.2021
autor: Jackson

Morsowanie redukuje stany zapalne w organizmie, korzystnie wpływa na pracę układu sercowo-naczyniowego i wzmacnia układ odpornościowy.

czytaj dalej
Szał na morsowanie w naszym kraju rozpoczął się na dobre. Morsuje niemal każdy, a na pewno każdy kto morsuje pochwalił się już tym faktem w mediach społecznościowych. Sezon na morsowanie trwa w Polsce mniej więcej do kwietnia. Jak twierdzą specjaliści, morsowanie niesie ze sobą wiele zalet, głównie związanych wzmacnianiem organizmu miłośników zimnych kąpieli. Oprócz zalet wymienionych w nagłówku ciekawostki do pozytywnych skutków morsowania możemy zaliczyć: pozytywny wpływn na kondycję skóry, poprawę działania układu trawiennego i układu ruchu, a także zmniejszenie ryzyka występowania chorób związanych z otyłością.
Źródło: divezone.pl

Dodano: 15.01.2021
autor: MarcinZbezu